Inialoane - winkel Herder

Inialoane - winkel Herder

Jaar/periode

eind 50-er jaren

Beschrijving

Inialoane - Winkel Oebele en Klaske Herder (daarvoor K.O.Herder)

Winkel van de Fa. K.O.Herder waar later Oebele en Klaske Herder in zaten.

De winkel was jarenlang een filiaal van de winkel aan de Brandsmaloane van Oebele z'n broer Eeltje Herder. Toen Oebele vanwege ziekte begin jaren '60 de winkel niet meer kon runnen werd de winkel aan de Brandsmaloane verkocht en gingen Eeltje en Baukje aan de Singel wonen en namen ze deze winkel over. Die werd in 1968 verbouwd tot een moderne '4=6' zelfbedieningswinkel van maar liefst 100m2. Dat was in die tijd heel veel (!).

Hieronder foto's van de nieuwe winkel uit 1968.

Aldgaryp.nl is een archief en verzamelplaats voor oud beeldmateriaal van en over Garyp.

De site is via het hoofdmenu verdeeld in een aantal hoofditems met subitems. Alle items (categorieën) zijn nog niet gevuld, omdat er bewust voor gekozen is alle moois niet in één keer aan te bieden. De bezoeker moet nieuwsgierig blijven en later nog eens terugkeren.

Om meteen te kunnen bekijken hoeveel foto's een bepaalde categorie bevat klik je het best eerst even op het hoofditem in de menubalk hierboven. Je krijgt dan een overzicht van alle categorieën met tussen haakjes het aantal afbeeldingen  uit die categorie. Je hoeft dan niet alle subcategorieën eerst door te werken om te kijken of er wat in staat.

En via het menu-item *Nieuw kun je eerst de laatst toegevoegde items bekijken. Je hoeft dan niet eerst alle categorieën te openen om te kijken of er iets nieuws bij zit.

De site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal. Hou 'm dus in de gaten!
Lees het artikel hieronder ook even omtrent het ontstaan en doel van deze website.
Veel plezier!!

En... stuur ons beslist uw eigen waardevolle documenten en foto's, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. Geef ook correcties door als een naam of jaartal niet klopt.