Kleine Buurt - timmermanswerkplaats Douwe v.d.Zee

Kleine Buurt - timmermanswerkplaats Douwe v.d.Zee

Jaar/periode

jaren '30

Beschrijving

Tekst uit "Garijp in oude ansichten deel 1":
We zijn weer op de hoek Kleine en Groote Buurt. Rechts vooraan ziet u de woning met timmermanswerkplaats van Douwe v.d. Zee. Dit pand werd omstreeks 1935 door de gemeente aangekocht en afgebroken ten behoeve van het toenemende verkeer. Voor de timmermanswerkplaats ziet u Marten van der Veer en de jongen achter de kar op de straatweg is Auke v.d. Wal, een zoon van Jan v.d. Wal, die wagenmaker was. Op deze hoek heeft zich op het einde van de negentiende eeuw nog een volksgericht afgespeeld.

Hieronder nog een detail uit dezelfde kaart vandaan:

Kleine Buurt Garijp detail

Aldgaryp.nl is een archief en verzamelplaats voor oud beeldmateriaal van en over Garyp.

De site is via het hoofdmenu verdeeld in een aantal hoofditems met subitems. Alle items (categorieën) zijn nog niet gevuld, omdat er bewust voor gekozen is alle moois niet in één keer aan te bieden. De bezoeker moet nieuwsgierig blijven en later nog eens terugkeren.

Om meteen te kunnen bekijken hoeveel foto's een bepaalde categorie bevat klik je het best eerst even op het hoofditem in de menubalk hierboven. Je krijgt dan een overzicht van alle categorieën met tussen haakjes het aantal afbeeldingen  uit die categorie. Je hoeft dan niet alle subcategorieën eerst door te werken om te kijken of er wat in staat.

En via het menu-item *Nieuw kun je eerst de laatst toegevoegde items bekijken. Je hoeft dan niet eerst alle categorieën te openen om te kijken of er iets nieuws bij zit.

De site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal. Hou 'm dus in de gaten!
Lees het artikel hieronder ook even omtrent het ontstaan en doel van deze website.
Veel plezier!!

En... stuur ons beslist uw eigen waardevolle documenten en foto's, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. Geef ook correcties door als een naam of jaartal niet klopt.