Lytse Buorren - 30-er jaren

Lytse Buorren - 30-er jaren

Beschrijving

Lytse Buorren, begin 30-er jaren 20e eeuw

Mooi oud straatbeeld van de Lytse Buorren.
Rechts het pand waar ooit Slagerij Rinze van der Wal in zat. Tegenwoordig bewoont door Jenno en Maaike Plantinga-Smedes.
Links het pand waar Bakkerij van der Zee ooit begon, maar waar ook de Fa.Kobus gehuisvest was.

 

Tekst Taede H. Smedes út 2004 (https://www.garyp.nl/geschiedenis/eartiids-yn-garyp):
Oan de oarekant de wei stie in buorkerij anneks winkel fan de famylje Mug. Letter bakkerij Haalstra, doe Atze en letter Jan van der Zee.
De firma Kobus hat it doe kocht en letter ferhierd oan printerij Van der Let, it stiet no wer te keap.
Hjir lyk tsjinoer moat de famylje Mug yndertiid in grut appelhôf hân hawwe. Neidat er earst in slachterij boud is, wer ‘t ik allinne Renze van der Wal kend haw, bouden de Mugjes sa at se neamd waarden in nij hûs neist de slachterij mei in winkel, want dat hienen se altyd hân.
De dames Mug, net troud en dus wezen; ien wie Herfoarme en de oare Grifformeard (fan wege de klandyzje?). Doe ‘t ien fan ‘e dames yn ‘e kelder fallen wie hat de iene dûmny nei de oare skille: weet jij wel dat jou mug in de kelder gekukeld is?

Aldgaryp.nl is een archief en verzamelplaats voor oud beeldmateriaal van en over Garyp.

De site is via het hoofdmenu verdeeld in een aantal hoofditems met subitems. Alle items (categorieën) zijn nog niet gevuld, omdat er bewust voor gekozen is alle moois niet in één keer aan te bieden. De bezoeker moet nieuwsgierig blijven en later nog eens terugkeren.

Om meteen te kunnen bekijken hoeveel foto's een bepaalde categorie bevat klik je het best eerst even op het hoofditem in de menubalk hierboven. Je krijgt dan een overzicht van alle categorieën met tussen haakjes het aantal afbeeldingen  uit die categorie. Je hoeft dan niet alle subcategorieën eerst door te werken om te kijken of er wat in staat.

En via het menu-item *Nieuw kun je eerst de laatst toegevoegde items bekijken. Je hoeft dan niet eerst alle categorieën te openen om te kijken of er iets nieuws bij zit.

De site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal. Hou 'm dus in de gaten!
Lees het artikel hieronder ook even omtrent het ontstaan en doel van deze website.
Veel plezier!!

En... stuur ons beslist uw eigen waardevolle documenten en foto's, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. Geef ook correcties door als een naam of jaartal niet klopt.