Theunis Hoekstra - concierge

Theunis Hoekstra - concierge

Jaar/periode

1982

Beschrijving

Moaie âlde foto út de Actief wêrop Wietske Hoekstra-Atsma en Theunis Hoekstra foar de learlingen fan de húshâldskoalle sitte.
Se sitte hjir op de túnstuollen dy se fan it bestjoer en it persoaniel fan de húshâldskoalle krigen ha.

 

Tekst Actief (17 juny 1982):

Theunis Hoekstra uit Garijp nam afscheid als conciërge "De twadde hikke"

Theunis Hoekstra uit Garijp werd vorige week donderdag 10 juni precies 65 jaar en nam daarmee tegelijkertijd afscheid van zijn funktie als conciërge van de Garijper L.H.N.O. "De Twadde Hikke".
Ter afscheid werd hem vrijdagmiddag door bestuur, onderwijzend personeel en alle leerlingen van de school, een receptie aangeboden met toespraakjes en kado's en door de leerlingen zelf naar voren gebrachte schetsjes.
"Wie van de Drie" met drie Theunis Hoekstra's op het toneel, een uit het leven gegrepen "sniselbank" en meer van dat soort zaken.
De kelder van de school was het heiligdom van de conciërge, zo hebben we begrepen en de soep-met-ballen-automaat is de beste van Tietjerksteradeel. Ook hoorden we "by de earste lintsjerein wurdt Hoekstra grif ta Puddingridder slein".
Hoekstra was bijna 20 jaar aan de school verbonden, wist het onderwijzend personeel om zijn vinger te winden en de leerlingen redelijk in toom te houden. Hij heeft heel wat "famkes" zien komen en gaan en lief en leed van de school gedeeld.
Zijn opvolger wordt Jitse Hoogsteen.

Aldgaryp.nl is een archief en verzamelplaats voor oud beeldmateriaal van en over Garyp.

De site is via het hoofdmenu verdeeld in een aantal hoofditems met subitems. Alle items (categorieën) zijn nog niet gevuld, omdat er bewust voor gekozen is alle moois niet in één keer aan te bieden. De bezoeker moet nieuwsgierig blijven en later nog eens terugkeren.

Om meteen te kunnen bekijken hoeveel foto's een bepaalde categorie bevat klik je het best eerst even op het hoofditem in de menubalk hierboven. Je krijgt dan een overzicht van alle categorieën met tussen haakjes het aantal afbeeldingen  uit die categorie. Je hoeft dan niet alle subcategorieën eerst door te werken om te kijken of er wat in staat.

En via het menu-item *Nieuw kun je eerst de laatst toegevoegde items bekijken. Je hoeft dan niet eerst alle categorieën te openen om te kijken of er iets nieuws bij zit.

De site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal. Hou 'm dus in de gaten!
Lees het artikel hieronder ook even omtrent het ontstaan en doel van deze website.
Veel plezier!!

En... stuur ons beslist uw eigen waardevolle documenten en foto's, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. Geef ook correcties door als een naam of jaartal niet klopt.