Romke Wierenga opening slagerij

Romke Wierenga opening slagerij

Jaar/periode

1981

Beschrijving

Inialoane, 1981.

Moaie âlde foto út de Actief wêrop de fernijde slachterij fan Romke en Annebouk Wierenga iepene wurdt troch de bern fan it echtpear.
Soan Douwe brocht tegearre mei syn maat Geale Landheer per pony de kaai oer oan dochter Johanna dy dêrop de doar iepene.

Tekst út de Actief:
Romke Wierenga uit Garijp heropend gemoderniseerde slagerij

Romke Wierenga, sinds 12 jaar slager aan de Inialoane in Garijp, heeft zijn winkel- en werkruimte drastisch vergroot en gemoderniseerd.
Gistermiddag werd de nieuwe zaak heropend en bezichtigd door vele Garijpers en genodigden.
Vandaag is de verkoop hervat met een vleesassortiment dat varieert van haas- en schouderkabonade tot sucadelappen en gehakt-half-om.
Met daarnaast vele specialiteiten als satéburgers, kippesnitzels, salades en nog veel meer.
Het bedrijf heeft een nieuwe toonbank gekregen en een werkruimte van 3 bij 6 meter. Een van 2 deuren voorziene koelruimte scheidt winkel en werkvertrek.
Het geheel is tot aan het plafond toe betegeld wat het schoon en rein houden van de ruimten ongetwijfeld enorm zal vergemakkelijken.
De familie Wierenga, maar ook Garijp, beschikt nu over een modern bedrijf waar slager en dorp met recht trots op mogen zijn.

Aldgaryp.nl is een archief en verzamelplaats voor oud beeldmateriaal van en over Garyp.

De site is via het hoofdmenu verdeeld in een aantal hoofditems met subitems. Alle items (categorieën) zijn nog niet gevuld, omdat er bewust voor gekozen is alle moois niet in één keer aan te bieden. De bezoeker moet nieuwsgierig blijven en later nog eens terugkeren.

Om meteen te kunnen bekijken hoeveel foto's een bepaalde categorie bevat klik je het best eerst even op het hoofditem in de menubalk hierboven. Je krijgt dan een overzicht van alle categorieën met tussen haakjes het aantal afbeeldingen  uit die categorie. Je hoeft dan niet alle subcategorieën eerst door te werken om te kijken of er wat in staat.

En via het menu-item *Nieuw kun je eerst de laatst toegevoegde items bekijken. Je hoeft dan niet eerst alle categorieën te openen om te kijken of er iets nieuws bij zit.

De site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal. Hou 'm dus in de gaten!
Lees het artikel hieronder ook even omtrent het ontstaan en doel van deze website.
Veel plezier!!

En... stuur ons beslist uw eigen waardevolle documenten en foto's, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. Geef ook correcties door als een naam of jaartal niet klopt.